fbpx

— også kaldet Spansk Sortfodsgris, er en helt særlig gris.

Den spanske Ibérico sortfodsgrishar en særlig genetik og fedtmarmorering, dette giver nogle specielle udskæringer, samt en helt unik smag.
Den Iberiske Halvø

De spanske Ibérico sortfodsgrise har i dagtimerne adgang til det fri, med rig mulighed for at finde skygge når de finder det nødvendigt. Udenfor kan grisene finde insekter, græs, vildtvoksende urter og bark.

Mange sammenligner Ibérico med grisens svar på Wagyu, pga. dens unikke smag og fedtmarmorering, som giver en følelse af at kødet smelter i munden.

Iberico-Presa
Presa
Stykke fra den øvre del af nakken.
Presa udskæringen er fra den mest kødfulde del af nakken på den spanske Ibérico sortfodsgris. Kødet er mørkerødt med en høj intramuskulær fedtmarmorering, hvor tynde fedtlinjer løber igennem kødet. Yderst delikat, saftigt og smagfuld udskæring fra øverste hylde.
Ibérico Secreto
Secreto
Stykke fra den høje ende af brystet.
Secreto betyder hemmelighed, fordi udskæringen sidder gemt mellem grisens bryst og kamfileten. Secretoen er en udskæring, som normalt kun skæres fra den Ibériske sortfodsgris.
Iberico-skaftkotelet
Chuleta
Skaftkotelet
Chuleta Ibérica Rack er skåret af kronen (ryggen) på den spanske Ibérico sortfodsgris. Kødet er saftigt, mørt og smagfuldt pga. den fine fedtmarmorering.
Iberico-mørbrad
Iberico-mørbrad
Solomillo
Mørbrad
Solomillo er spansk for mørbrad, som i dette tilfælde stammer fra den spanske Ibérico sortfodsgris.Mørbraden sidder på indersiden af kamfileten, der går langs grisens ryg. Et saftigt og smagfuldt stykke kød med den karakteristiske nøddeagtige smag.
Iberico-kæber
Carrillada

Kæber

Carrillada Ibérica er kæber fra den spanske Ibérico sortfodsgris. Ibérico kæberne er fantastiske til simremad, gryderretter og slow cooking. Under langtidskogning bliver de helt møre og giver masser af lækker smag til retten.