fbpx

Ostesovs

Lækker og cremet ostesovs, perfekt til pastaretter eller kylling. Ostesovs er en klassiker i det italiensk køkken, derfor har vi lavet en hurtig, let og lækker opskrift. Vi har valgt at lave sovsen på vores Wooden Spoon – Bone Broth, Kylling, fonden er lavet efter traditionel fremgangsmåde – med brug af økologiske råvarer. Fonden er langtidskogt (min. 18 timer) på kyllingeskrog med grøntsager og urter som f.eks. gulerødder, porre, pastinak, persille, timian etc. Resultatet er en flot lys og klar fond, der både smager og dufter hjemmelavet. Brug den direkte fra glasset til dine retter og nyd smagen af økologisk certificeret kyllingefond, langtidskogt som i gamle dage. Vores økologiske Wooden Spoon Bone Broth Kyllinge fond, kan benyttes som lækker base i en sauce, gullash eller simreret.

Tips & tricks

Meljævning: Har du ikke tid til at vente på at sovsen koger ind, kan du lave en meljævning, den består af 2 dele mel og 1 del vand som kommes i et glas eller beholder, ryst det godt og hæld det langsomt i lidt ad gangen imens du rør rundt, så undgår du klumper. Sovs jævnet på hvedemel skal koge i op til 5 min. for at jævne fuldt ud og for at undgå melsmag.

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret.

2. Brun det grovhakkede hvidløg.

3. Tilføj en sjat hvidvin og lad sovsen koge op.

4. Herefter kommer du fløden i og lader den koge op igen.

5. Så kommer du din Bone Broth Kylling i og lad det koge op.

6. Tilføj herefter Mozzarella og Parmesan og lad det koge til osten er smeltet og det hele er blevet til en ensartet masse.

7. Herefter kommer du den friskhakket oregano i, samt river lidt muskatnød.

8. Smag til med salt og peber, tilføj evt. mere muskatnød eller oregano efter smag.

Velbekomme!

Øvrige opskrifter

Opskrifter

Boller med cannellini bønner

Læs mere
Opskrifter

Bønne konfekt

De her er simpelthen vildt lækre, og virker så syndige, men er langt sundere end traditionel julekonfekt. Og bønnerne dem kan man ikke smage.
Læs mere
Opskrifter

Brownie med sorte bønner – uden mel

Hvem elsker ikke en god brownie? Og her er en som er en sundere en af 'slagsen' og så er den uden mel.
Læs mere
Opskrifter

Domoda med kikærter og perle couscous

Domoda er en traditionel Ghambiansk gryderet med peanut butter. I originalen er der oksekød, men den smager fantastisk med kikærter i stedet.
Læs mere
Scroll to Top