fbpx

Boller i tomat

Opskriften her er til 20 pers. Det er ikke kun Lady og Vagabonden der er vilde med boller i tomat, det er vi også. Og derfor skal i da ikke snydes for en opskrift på boller i tomat, hvor de traditionelle kødboller er skiftet ud til fordel for nogle boller baseret på soyabønner. Opskriften kan bruges både til bollerne i tomat, men også til en bolognese hvor bollerne erstattes med 1,6 kg Oumph! Färs (mince). Eller en blanding af 50/50 Oumph! färs og grønne linser. Vi har serveret denne opskrift på en skole, hvor vi efterfølgende fortalte de studerende at der ikke var brugt kød i retten de lige havde spist. Alle reaktioner vi fik var utroligt positive.
Fremgangsmåde:

Steg løg og hvidløg bløde i oliven olien.

Tilsæt selleri, gulerødder og tomatpure og lad tomatpureen karamellisere i et par minutter.

Tilsæt hakket tomat, oregano, timian, balsamico, fennikel og sukker. Omrør.

Bring til kogepunktet og tilføj Oumph! bollerne direkte fra frost. 

Lad langsomt bollerne varme op i saucen, men rør kun forsigtigt i saucen indtil bollerne er gennemvarme. Fra frost er bollerne selvfølgelig helt faste, men under opvarmningen når de er imellem stuetemp og ca. 50 grader bliver de lidt blødere og mere sårbare. De bliver igen helt faste når de når de ca. 75 grader.

Smag til med salt og peber.

Server med spaghetti eller fettuccine.

Velbekomme.

Øvrige opskrifter

Opskrifter

Boller med cannellini bønner

Læs mere
Opskrifter

Bønne konfekt

De her er simpelthen vildt lækre, og virker så syndige, men er langt sundere end traditionel julekonfekt. Og bønnerne dem kan man ikke smage.
Læs mere
Opskrifter

Brownie med sorte bønner – uden mel

Hvem elsker ikke en god brownie? Og her er en som er en sundere en af 'slagsen' og så er den uden mel.
Læs mere
Opskrifter

Domoda med kikærter og perle couscous

Domoda er en traditionel Ghambiansk gryderet med peanut butter. I originalen er der oksekød, men den smager fantastisk med kikærter i stedet.
Læs mere
Scroll to Top