fbpx

Minestrone-suppe med Palmekål og hvide bønner

Suppen hører til det italienske køkken, middelhavskøkkenet. Fuld af velsmag og sundhed. Den spises dagligt i rigtig mange italienske hjem. Hos grønthandlere, på torvene, kan man købe poser med håndsnittet grønt til denne suppe. Løg, gulerødder – kål. Ofte er det en bedstemor, der sidder i et hjørne og skærer urterne, i hånden, uden skærebræt.

Tips & tricks

Minestrone-suppen kan varieres, f.eks. kan de hvide bønner erstattes af suppepasta. Og ingen siger, at de grønne bønner og ærter ikke vil gøre andet end godt i suppen.

Udblød bønnerne natten over på køl, skyl dem og kog dem al dente, ca. 35 minutter i friskt, letsaltet vand. Hav gerne et lager i fryseren. Volumen fordobles, således bliver 1 dl. tørrede bønner til 2 dl. udblødte og kogte.

Fremgangsmåde: Minestrone-suppe med Palmekål og hvide bønner
  1. Steg løg, bladselleri og gulerødder (sofritto) blankt og blødt i 2 spsk. olivenolie. Kom peperoncino ved.
  2. Kom tomater og tilsvarende mængde vand ved. Spæd med bone broth og kom lidt salt ved. Lad suppen simre i ca. 7 minutter.
  3. Kom bønnerne ved og lad suppen simre videre.
  4. Gør kålen i stand. Skær bladene fri på hver side af midter-strengen og skær nu bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og kom kålen i suppen sammen med de sidste 2 spsk. olivenolie. Varm godt igennem.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Anret suppen og lad den ledsages af surdejsbrød og revet parmesanost.

Øvrige opskrifter