fbpx

Minestrone-suppe med Palmekål og hvide bønner

Suppen hører til det italienske køkken, middelhavskøkkenet. Fuld af velsmag og sundhed. Den spises dagligt i rigtig mange italienske hjem. Hos grønthandlere, på torvene, kan man købe poser med håndsnittet grønt til denne suppe. Løg, gulerødder – kål. Ofte er det en bedstemor, der sidder i et hjørne og skærer urterne, i hånden, uden skærebræt.

Tips & tricks

Minestrone-suppen kan varieres, f.eks. kan de hvide bønner erstattes af suppepasta. Og ingen siger, at de grønne bønner og ærter ikke vil gøre andet end godt i suppen.

Udblød bønnerne natten over på køl, skyl dem og kog dem al dente, ca. 35 minutter i friskt, letsaltet vand. Hav gerne et lager i fryseren. Volumen fordobles, således bliver 1 dl. tørrede bønner til 2 dl. udblødte og kogte.

Fremgangsmåde:
  1. Steg løg, bladselleri og gulerødder (sofritto) blankt og blødt i 2 spsk. olivenolie. Kom peperoncino ved.
  2. Kom tomater og tilsvarende mængde vand ved. Spæd med bone broth og kom lidt salt ved. Lad suppen simre i ca. 7 minutter.
  3. Kom bønnerne ved og lad suppen simre videre.
  4. Gør kålen i stand. Skær bladene fri på hver side af midter-strengen og skær nu bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og kom kålen i suppen sammen med de sidste 2 spsk. olivenolie. Varm godt igennem.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Anret suppen og lad den ledsages af surdejsbrød og revet parmesanost.

Øvrige opskrifter

Opskrifter

Bønne konfekt

De her er simpelthen vildt lækre, og virker så syndige, men er langt sundere end traditionel julekonfekt. Og bønnerne dem kan man ikke smage.
Læs mere
Opskrifter

Brownie med sorte bønner – uden mel

Hvem elsker ikke en god brownie? Og her er en som er en sundere en af 'slagsen' og så er den uden mel.
Læs mere
Opskrifter

Domoda med kikærter og perle couscous

Domoda er en traditionel Ghambiansk gryderet med peanut butter. I originalen er der oksekød, men den smager fantastisk med kikærter i stedet.
Læs mere
Opskrifter

Spicy kikærtepålægssalat

Lækker vegetarisk pålægssalat lavet på kikærter, opskriften er både mættende, frisk og cremet.
Læs mere
Scroll to Top