fbpx

DENCON FOODS A/S dyrker bæredygtighed og grøn energi

Wind turbine and beautiful fields at sunset, space for text

Vidste du, at DENCON FOODS bruger 100% dansk grøn strøm fra vindmøller og arbejder for fortsat grøn omstilling med CO2-neutral strøm?

Derfor arbejder vi aktivt for en mere ansvarlig produktion og bæredygtig grøn energi, til glæde for vores klima og miljø.

Hvad betyder det konkret?

Hos DENCON FOODS har vi taget konsekvensen af at være en del af et internationalt produktionskredsløb.

Vi bruger blandt andet udelukkende strøm fra danske vindmøller, hvilket giver os CO2-neutral strøm til vores elforbrug – et elforbrug vi i forvejen har investeret kraftigt i for øget grøn energi.

Når du samarbejder med hos os, handler du derfor med en virksomhed, som har:

Investeret i klimaskærmen: Klimaskærmen er de bygningselementer, som skiller ’inde’ fra ’ude’. Vi har investeret i bedre isolering for at mindske vores elforbrug. Med en mere effektiv klimaskærm kan vi bedre holde den kølige temperatur i vores køle- og frysehus. Det betyder mindre miljøbelastning.

Termisk fotografering af køle- og frysehus: Vi anvender termisk fotografering til at afsløre potentielle utætheder og varmespild. Det giver os indblik i isoleringstilstanden og sikrer dokumentation for, at vores forbrug altid er hensigtsmæssigt.

Cirkulært lavenergi køleanlæg: Vi bruger grøn køleteknologi, som giver CO2-besparelser på hele 40%! Vores energibesparende anlæg genbruger tilmed generet varme til at opvarme vores kontorområder. Den form for grønne energi sikrer en effektiv udnyttelse af ressourcerne.

Moderne LED lys: LED-pæren er mere energivenlig end f.eks. glødepærer eller sparepærer – og så holder den meget længere, hvilket gør op med den hurtige brug-og-smid-væk-kultur. Vi bruger LED-pærer, fordi de har den bedste energimærkning og bruger 4 til 5 gange mindre strøm end halogenpærer.

Investeret i aftaler om genanvendelig emballage: Vi anvender genanvendelig emballage, hvor det er muligt og det giver gavn, f.eks. er enkelte produkter emballeret i genanvendte plastikflasker, hvormed vi skaber en sundere og mere bæredygtig forbrugscyklus til glæde for vores klima og miljø. Derfor går vi ind for at udnytte værdien fra plast i et velfungerende genanvendelsessystem.

Madspild på dagsorden: Madspild har miljø- og klimamæssige konsekvenser. Derfor donerer vi jævnligt overskydende fødevarer til lokale madspildsorganisationer. Det forhindret ressource- og madspild, mens flere udsatte mennesker får mad på bordet.

Hvorfor har vi investeret i grøn energi og øget bæredygtighed?

Bliver verden bedre? Ikke hvis vi kun ser på. Derfor arbejder DENCON FOODS for øget bæredygtighed jævnført FN’s verdensmål.

Som fødevarevirksomhed arbejder vi for klima, bæredygtighed, CO2-neutral strøm samt bekæmpelse af madspild ud fra FN’s verdensmål:

Mål 7: Bæredygtig energi

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Mål 13: Klimaindsats

Fælles for målene er, at de hænger sammen og skal ses som en langsigtet investering i en fremtid, hvor et sundere ressourceforbrug bremser de temperaturstigninger, som ellers risikerer at få store konsekvenser for både mennesker og natur.

Med fortsat fokus på forebyggelsesindsatser ser vi hele tiden på, hvordan vi kan forbedre os, og flytter vores strategi for CSR og bæredygtighed. Det betyder, vi kontinuerligt implementerer grønnere og mere bæredygtige principper – til glæde for os alle og vores fælles planet.

Seneste nyt

Kvalitetspizza hos slagteren

Slagter Grønvall er en slagter forretningen som blev grundlagt for over 70 år siden. Fundamentet som forretningen bygger på i dag er både tradition og

Læs mere
Scroll to Top