fbpx

Fakta om kød fra Argentina

Gaucho in the campo, Maldonado, Uruguay

Produktion og eksport
I Argentina er man meget stolte over Pampassen – den store frugtbare græsslette i den nordlige del af landet. På tusindvis af km2 går der millioner af kvæg og nyder den friske luft, solen og en fuld bevægelsesfrihed. I gennemsnit har hvert kreatur over 10.000 m2 plads til bevægelse. Den eneste føde som dyrene spiser er de mangeartede græssorter som vokser på Pampassen og da dyrene opdrættes naturligt med masser af plads, er sunde og raske, behøver de ingen medicinsk forebyggende behandling. Racerne er fortrinsvis Aberdeen Angus og Hereford.

De grundlæggende betingelser gør at argentinsk oksekød er kendt i hele verden for en exceptionel høj kvalitet.

Dyrene drives rundt på Pampassen i flokke af de legendariske Gauchos, som på hesteryg følger, tilser og lever sammen med dyrene gennem hele opdrætstiden. Lige så traditionelt er slagterarbejdet på de argentinske slagterier. Det er et job som udføres med faglig stolthed og som ofte går i arv i flere generationer.

Oksekød af høj kvalitet
Vil man gå skridtet videre og servere det allerbedste af Argentina, skal man gå efter det kød som importeres under et specielt kontingent og er mærket med ‘SC’ (Special Cut), ‘HQB’ (High Quality Beef) eller ‘Hilton’. Fælles for alle er, at de er kvalitetsbetegnelser som følger EU’s forordning om import af udbenet oksekød af høj kvalitet – også kaldt Hilton kvoten.

Kun oksekød fra stude og ungdyr, som udelukkende er græsfodret og har fået de højeste kvalitetsklassificeringer, er omfattet af et ægthedscertifikat.

Fordele
Ved at vælge oksekød af høj kvalitet kan man give sine kunder en bedre spiseoplevelse med mere smag, struktur og mørhed. Samtidig har man mulighed for at anprise kødet, hvilket gør det lettere for forbrugeren at finde der hvor man kan udvælge det bedste kød. Argentinsk oksekød som efterlever reglerne for den frivillige mærkning kan anprises med ‘Oksekød af høj kvalitet’ (HQB).

Måske er det generelle forbrug af oksekød svingende. Til gengæld ser man at flere forbrugere tilvælger den bedste kvalitet, når de søger efter oksekød – da man ønsker en særlig god spiseoplevelse.

Så vil du fortælle dine kunder at du har noget helt særligt på kortet eller i disken, så hjælper vi gerne med at få dokumentationen på plads, så du med sindsro kan anprise dit oksekød.

Seneste nyt

Kvalitetspizza hos slagteren

Slagter Grønvall er en slagter forretningen som blev grundlagt for over 70 år siden. Fundamentet som forretningen bygger på i dag er både tradition og

Læs mere
Scroll to Top